Henrik Asklund

Advokat & delägare

Mötet med många olika människor, branscher och problem är en förmån som kommer med yrket, samtidigt är det en nödvändighet för att kunna göra ett bra jobb. Att med utgångspunkt i juridiken och din verksamhet tillsammans med dig renodla frågeställningar, skala bort det mindre viktiga och hitta pudelns kärna i ett problem — där finns hjärtat i det jag gör.

Under mina verksamma år har jag varit rådgivare åt svenska och utländska bolag i allmänna affärsjuridiska frågor. Inom ramen för denna rådgivning har jag skaffat mig en bred erfarenhet av att skriva, granska och förhandla avtal på såväl svenska som engelska. Min roll på Sigeman & Co sträcker sig över ett brett spektrum inom affärsjuridiken, alltifrån komplexa och omfattande avtal avseende samarbeten, rörelseöverlåtelser etc. till löpande rådgivning i mindre frågor. Jag har under många år arbetat med fastighets- och entreprenadrätt och har även en bred erfarenhet som ombud i domstol och skiljeförfaranden.

Jag har varit på Sigeman & Co sedan 1994, medlem i Svenska Advokatsamfundet sedan 1997 och delägare i byrån sedan 2001. Jag tycker det är kul att dela mina kunskaper i andra fora och är ofta anlitad som föredragshållare.

Erfarenhet
Delägare, Advokatbyrån Sigeman & Co, 2001–
Biträdande jurist, Advokatbyrån Sigeman & Co, 1994–2000
Tingsfiskal, Malmö tingsrätt, 1993
Fiskalsaspirant samt fiskal, Hovrätten för Skåne & Blekinge och Kammarrätten i Göteborg, 1992–1993
Tingstjänstgöring, Lunds tingsrätt, 1989–1992
Utbildning
Jur kand, Lunds universitet, 1989
Kingston Polytechnic, 1988

Medlemskap
Sveriges Advokatsamfund, 1997
Svenska Föreningen för Entreprenad- och Konsulträtt (SVEFEK)
Skiljedomsföreningen i södra Sverige
Språk
Svenska
Engelska
Specialområden
Entreprenad
Fastighet
Tvistlösning
Kommersiella avtal
Miljörätt