Från Mali till Malmö

Sigeman & Co gör ytterligare förstärkning – välkommen Louise!

Louise Jöndell är uppvuxen i Lund och har nu sökt sig tillbaka till regionen efter att ha varit runt i landet och världen.

– Det var ett medvetet val att flytta tillbaka till Öresundsregionen där jag har mina föräldrar och övrig familj, säger Louise. Det känns otroligt kul att vara här igen och dessutom få möjlighet att fortsätta utveckla mig inom juristyrket hos Sigeman & Co. Jag har fått väldigt många positiva omdömen om byrån, det ska bli spännande att arbeta inom affärsjuridik och framför allt med tvistemål.

– Den stora fördelen med Sigeman är att jag får möjlighet att bredda mig under en period för att sedan hitta något eller några specialområden. Mina största erfarenheter har jag av tvistemål i domstol samt hyres- och entreprenadfrågor, men jag har ju även internationell erfarenhet som det vore spännande att få utveckla ytterligare.

Louise kommer nämligen närmast från Mali där hon arbetat som Legal Advisor åt den svenska FN-styrkan, stationerad i staden Gao.

– Det är ett mycket speciellt sammanhang att arbeta i, säger Louise. Uppdraget i Mali anses som ett av FN:s farligaste, vilket självklart sätter sin prägel på arbetsmiljön. Det har varit en stor utmaning som stärkt mig i min roll, och som visat att man klarar mycket mer än man tror.

– Arbetet genomfördes under FN:s flagg och innebar dagligt samarbete med internationella partner, främst britter och tyskar som var stationerade på samma plats som vi svenskar. Uppdraget gav erfarenhet av arbete i internationell miljö och att fullt ut ta eget ansvar som juridisk rådgivare, jag var ensam svensk i min roll. Uppgifterna var mycket breda, till exempel avtalsförhandlingar eller ärenden kopplade till FN-mandatet.

Det var för övrigt andra gången som Louise arbetade i Mali. Efter gymnasiet gjorde hon lumpen som gruppchef vid Amfibieregementet och fortsatte sedan inom försvaret under en period. Därefter har Louise genomfört en utlandstjänstgöring i soldatbefattning i Mali, då i Timbuktu.

– Innan mitt senaste uppdrag i Mali satt jag ting i Falu tingsrätt under 1,5 år. Utöver det har jag arbetat som processjurist vid det kommunägda bolaget Störningsjouren i Göteborg, där det framför allt handlade om processarbete, främst hyrestvister. Dessutom har jag under en kortare period arbetat på en humanjuridisk byrå i Göteborg.

Privat ser Louise fram emot att få njuta av naturen i Öresundsregionen.

– Jag älskar att vara ute i naturen och träning är en viktig del av min vardag. När jag bodde i Falun kunde jag ägna mycket tid i naturen och åt skidåkning, vilket jag fortsatt med såväl i Sverige som utomlands.