Samuel Karlsson

Vi välkomnar Samuel

Nu blir vi fler! Vi välkomnar Samuel till Sigeman & Co

Samuel Karlsson – vad är det som lockar med juridiken?
Jag vill ha ett yrke där problemlösning, argumentation och förhandling kombineras i varierande sammanhang – en beskrivning som stämmer allra bäst på advokatrollen. Under min utbildning fick jag chansen att göra praktik på två av landets största tingsrätter. Det bekräftade min tidiga instinkt att det är inom advokatyrket som jag vill verka. Efter ett antal möten med affärsjuridiken, inte minst som sommarnotarie och uppsatspraktikant på affärsjuridiska byråer, fick jag mersmak och sökte mig ut för att börja min karriär på riktigt – då hamnade jag på Sigeman!

Vad har du för förväntningar på ditt nya jobb?
Byråvärlden idag är full av ambitiösa, noggranna problemlösare. Sigeman är inget undantag och har man inte dessa egenskaper så blir man snabbt irrelevant. Det som lockade mig särskilt med Sigeman var dock den kollegiala stämningen. Här tar man hand om varandra. Som ung biträdande jurist här har jag dessutom lyxen att ha många erfarna kollegor som välkomnar med öppen dörr och är redo att ge kloka råd. Jag hoppas under de kommande åren kunna dra stor nytta av denna kunskap för att utvecklas och så småningom bli en skicklig advokat.

Vad gör du vid sidan av jobbet?
Lagboken i all ära men min stora passion är musiken. Efter studenten stod valet mellan att bli musiker – jag hade redan sökt och blivit antagen till flera musikskolor, bland annat i London – och att satsa på en karriär inom juridiken. I slutändan bestämde jag mig för juristprogrammet men jag lovade mig att ägna så mycket tid och kärlek som möjligt till musiken, nu när jag skulle få ha lyxen att inte behöva försörja mig på den. Det visade sig vara ett bra beslut. Att under min studietid vara aktiv inom spex, band och kör har varit en fantastisk upplevelse. Nu när jag jobbar kommer jag hålla den musikaliska ådran vid liv bland annat genom att fortsätta med körsång. När jag har tid över tränar jag även MMA – en intensiv och mycket varierande kampsport som hjälper mig att hålla fokus.